dec
15


pintereslaptop.jpgA Pinterest közösségi oldal gyorsabban növekszik, mint eddig bármelyik (Twitter, Facebook). A felhasználók külön táblákba (kategóriákba) gyűjthetik ötleteiket, kiválasztott termékeket, vagy bármit, amit az interneten találnak. Elvileg ez egy képmegosztó közösségi site, de véleményem szerint ennél sokkal több. Sok cég használja a weboldalának átirányítására, sőt konkrét ajánlat reklámozására. 

Több statisztikát és véleményt is lehetett olvasni arról (pl Forbes), hogy a vásárlók előszeretettel teszik ki (pinelik) a vásárlás előtt a kiválasztott terméket. Az oldalon főleg a dekorációs, DIY ötleteket tartalmaz, de egyre jönnek fel az egyéb tartalmak is. Például nagyon sokan osztanak meg, illetve "mentenek el" (pinnelnek) utazási képeket, termék fotókat. Hogy kicsit elrugaszkodjunk, pénzügyi, marketing témákat is találtam nem is keveset. 

Cégek is ki tudják használni?
Teljes mértékben. A véleményem az, hogy szinte mindegyik vállalkozás megtalálhatja a számítását, és vevőket csalogathat az oldalára. 

Nézzünk pár példát:

1. XY Festékbolt példa:  
Felhasználó Fanni létrehoz egy új táblát magának, Lakásfelújítás néven. Ide keresi az olyan ötleteket, termékeket (festék...), amelyek neki szükségesek, és jó ötletnek gondolja. Pl. felmegy az XY Festékbolt weboldalára, és lement egy XY festék márkát, színt.....De még jobban örülne, ha nem kell felmennie a weboldalra, hanem megtalálja a Pinteresten, akár a keresőben, akár az XY festék bolt Pinterest oldalán.
Ebből a példából látjuk, hogyha akár a Pinteresten is szerezhetünk új vevőket, lehet ott találkoznak először a cégünkkel. 

2. XY Weboldal, logó készítő cég példája: 
Felhasználó Feri szeret üzleti, weboldal témákba keresni, de főként külföldi weboldal tippek, trükkök és persze sablonok jelennek meg előtte, mert még nem található ilyen témában utazó hazai Pinterest oldal, pedig ha XY Weboldal készítő fent lenne, akkor Felhasználó Feri eljutna az ő oldalára is, pl seo tippek miatt.

3. XY Nyílászáró cég
Lakásfelújítás keres Felhasználó Fanni, és hirtelen rátalál XY Nyílászáró cég biztonságos ajtós pinjére (ez a cég már rendelkezik üzleti regisztrációval), le is menti. 

4. XY Ruha bolt
XY Ruha bolt folyamatosan megosztja az új kollekcióját a pinek által, és egy-egy ruhadarabot Felhasználó Fanni is lát, mivel követi a bolt Pinterest oldalát. Fanni azért kezdte el követni a Ruha boltot, mert öltözködési tanácsokat is látott. 

5. XY Informatika üzlet
Felhasználó Feri az üzleti témák mellett az informatikát is szereti, így követi XY Informatika üzlet profilját, ahol a legújabb technológiai infókat megkapja, és hetente egyszer még egy-egy akciót is kitűz (pinel) saját tábláiba, hogy később meglegyen. 

Ahogy láthatjuk, szinte minden cég ki tudja használni ez a lehetőséget. Hasznos, ha a Pintereset együtt használjuk a többi közösségi oldallal, pl. a Facebookon megosztjuk a pinjeinket.....

Igaz a felhasználók többsége nő, de például én férfi létemre is, mióta használom sokszor ott ragadok 1-2 órára is. 

Céges profilt ide kattintva tudsz létrehozni,
Persze felhasználói profilt is érdemes használni. 

Kezd el még ma, mivel gyorsabban nő a felhasználó bázisa, mint anno a Facebooknak, persze ez annak is köszönhető, hogy a többi közösségi site segít ebben. 
Ne maradj le, már több nagyobb cégnek is van ilyen profilja. Nem kell annyit foglalkozni vele, mint a Facebookkal, így előnyös is mindenkinek.

Ne maradj le! 
Vedd fel velem a kapcsolatot, és segítek abban, hogy új vevőket szerezz a Pinterestről is, illetve tartalommarketinggel több platformon is. Kattints ide!

A wifis gerillamarketingünket olvastad már? Kattints ide!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szponzoralttartalom.blog.hu/api/trackback/id/tr506980023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása