okt
30

szorolap.jpgIgazán jó szórólapot mostanában nem láttam. Sőt néha még a nagyobb cégek is elkövetnek hibákat. Megfelelő kreativitás nélkül viszont az jön ki, hogy nem is éri meg annyira. Sőt elég drágán érünk el egy potenciális vásárlót. (Vagy mégsem?) Sokan szórólapoznak, így nézzük a számokat. 

Számoljunk úgy, hogy egy szórólap 10 Ft-ba kerül. És mondjuk cégen belül megoldjuk a szórását, így az nem kerül pénzbe. Számoljunk egy kedvező esettel 20%-a az embereknek megnézni a szórólapot és ténylegesen el is olvassa (igazából lehet még sok is a 20%), nem csak rápillant, fel is fogja mi áll rajta. 

  • 10 FT/szórólap
  • Az emberek 20% ténylegesen el is olvassa (nagy lelkűen számolva), megnézi, értelmezi (80% majdhogynem egyből kidobja, vagy igazából fel se fogja mi áll rajta)
  • 1000 darab szórólap így 10 000 Ft-ba kerül

Tehát 200 embert értünk el csak valójában, akik ténylegesen felfogták a szórólapunkon írtakat. 
10 000/200 = 50 FT/fő

Ez nem is olyan rossz szám ahhoz képest, hogy sokszor az online reklámnál pl Adwords esetében is fizethetünk ennyit egy-két kulcsszóra. Én nem azt akarom mondani, hogy nem éri meg szórólapozni, jó kiegészítés lehet, diverzifikáció, de számoljunk tovább!

Mit tehet az, aki be akarja durrantani a cégét, nagy profitot akar?
Minimum 100 embernek kell ténylegesen interakcióba kerülnie ahhoz, hogy valami meginduljon.
100 ember szórólappal való elérése kb. 5000 Ft-ba kerül/nap. Ami átszámítva rengeteg pénz egy hónapban. 

Fordítsuk meg:
Facebookon lokális marketinget csinálunk úgy, hogy arra kreatív reklám is megy. Sőt a weboldalunkra megy át az érdeklődő! Csak olyanokét fizetünk aki ténylegesen átment a weboldalra. (A többi nyalánkságról, mint a remarketing még nem is beszélve.)
100 érdeklődő (weboldalra látogató) így már csak napi 1000 Ft-ba kerül (nem 5000 Ft-ba)! Sőt célzottan tudunk szűrni is.
Ha pedig ehhez még profibb online marketing is társul még olcsóbb is lehet. 

+EXTRA
Van egy kis szolgáltatáscsomagom, amiben kisebb cégeknek segítek. Van 5 hiba, amit elkövethetnek még az online marketingben, ebben segítek én. Ha az előbb említett napi 1000 Ft költséghez még hozzá csap valaki napi 635 FT-ot, akkor profi marketingje lesz.

Napi 635 Ft-ba kerül az a szolgáltatásom, ami segít kijavítani az alábbi öt hibát, amiről a Minner gazdasági blogon írtam:
5 dolog, amiért a legtöbb cég online marketingje sikertelen
Kattints rá a cikk címére, majd vedd fel velem a kapcsolatot. Napi 1635 Forintért így profi szolgáltatásod lesz.és Ebben a rám szánt költséged csak 635 FT/nap, a többi reklámra megy el!
Használd ki te is azt, amit a nagy cégeknek adok! (Pl. Wella Professional)

 Fotó: Sjoerd Lammers/Flickr

A bejegyzés trackback címe:

https://szponzoralttartalom.blog.hu/api/trackback/id/tr508036630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása